Завършил съм Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“, специалност „Транспортно строителство“, както и Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев“, специалност „строителство и архитектура“ през 2005г.

Същата година започнах работа като строителен техник във фирма „Кипикс“ ЕООД.  По време на работата ми там се изгради цех за производство на стъклопакети, бяха изпълнени множество довършителни и ремонтни работи по частни жилища и офиси, както и десетки промишлени и подове.

В края на 2006г. се присъединих към екипа на фирма „Европлан“ ООД, която стартира своя инвестиционна програма през 2007г., за изграждане на жилищни сгради. Организацията и контрола на строително-инвестиционни процес беше възложена на мен.

През 2012г. започнах работа в отдел „Управление на имоти“ към „ЧЕЗ България“ ЕАД, където се сблъсках със същинските фасилити услуги. От ноември 2014г., заемам поста ръководител на отдела, като от тогава до момента бяха изпълнени няколко важни проекта свързани с управлението на имоти. Най съществения, беше Релокацията на 700бр. служители на компанията от различни локации в една нова обща бизнес сграда (10 000м2). Ремонти работи продължиха в рамките на два месеца, а физическото преместване беше извършено в рамките на месец, без прекъсване на работния процес на служителите.

В момента се обучавам в магистърската програма на СУ „Климент Охридски“ – „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“, специализация „Фасилити мениджмънт“

Телефон: 08888 05 727

Е-майл: yordan.stankov@cez.bg/yordan.stankov@gmail.com