Най-успешните и нови продукти на пазара в системите за сигурност- видеонаблюдение, контрол на достъпа, автоматизация, пожароизвестяване

Във време на глобални заплахи традиционните решения за сигурност и новите технологии е задължително да се срещнат отново. Това ще се случи на 22-то издание на единственото в България изложение за сигурност и охрана Security Expo 2015, което ще се проведе от 25 до 28 март в Интер Експо Център. Събитието се организира от Интер Експо Център и Българско-търговско промишлена палата (БТПП). Фирмите ще представят пълното разнообразие от най-успешни, наложили се и напълно нови технологии в сферата на сигурността.

За пръв път у нас ще се проведе „shoot out” демонстрация с видеокамери на лидерите във видеонаблюдението производители и доставчици в страната. Всички посетители ще могат да оценяват коя камера вижда най-добре. Това съревнование ще даде от една страна възможност на хората да станат част от напредъка на пазара за видеонаблюдение, а компаниите да разберат как се оценяват техните продукти на живо.

За втора поредна година Security Expo ще се проведе заедно с Българска строителна седмица. Съвременните изисквания за проектиране, изграждане и експлоатация на сградите, осигуряването на най-иновативните техники за контрол на достъпа и енергоспестяване са сред причините да обединим двата проекта, коментират организаторите от Интер Експо Център. Затова важното е двата сектора да намерят пресечни точки и да се движат заедно напред.

Сред съпътстващите събития тази година е форум-дискусия „Safe City-системите за сигурност и строителството“, на която  някои от лидерите в сектора на системите за сигурност ще обсъдят тенденциите на пазара и ще дадат препоръки към инвеститори и проектанти.

В програмата на изложението влизат още различни демонстрации. Веднага след откриването на изложението в съвместна акция  ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, БЧК и Българската бодигард федерация ще разиграят съпровождане на VIP, стрелба и спасяване на ранени. Целта е да се покажат възможностите на всички страни да работят успешно заедно.

Българската бодигард федерация ще приложат няколко тактики при съпровождане на ВИП, които са част от дисциплините на международните състезания „Бодигард“.  Българският червен кръст ще направи демонстрация на живо по алпийско спасяване. От Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще покажат новозакупената и уникална протовопожарна техника. Експертите ще направят презентация по новите изисквания за влагане на строителни продукти в строежите. Сградите би трябвало да се проектират така, че да осигуряват устойчивост, безопасност в случай на пожар, безопасност при експлоатация, защита при шум, икономия на енергия и топлосъхранение.

Колко важно е да се избират качествени услуги при провеждането на тръжните процедури за предоставяне на услуги в сферата на сигурността ще представят от Националната асоциация на фирмите за търговска сигурност и охрана (НАФТСО). Те ще представят наръчник „Купуване на частни услуги за сигурност”, изработен от  Конфедерацията на европейските услуги за сигурност (CoESS) и UNI-Europa с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Междувренно водещите фирми в бранша Сектрон, Телетек, Анди-Л и Роберт Бош ще направят фирмени презентации с акцент върху интегрираните решения за сигурност.

На изложението ще участват фирмите доставчици, лидерите в сферата на сигурността, които се занимават с пожароизвестяване и пожарогасене, видеонаблюдение и физическа охрана. Но също така вносители и производители на системи за контрол на достъпа и биометрични данни, антитероризъм, видеопроследяване, периметрова защита, защита на критичната инфраструктура, аларми, IP мрежи, криптиране. Фирмите ще представят още и решения за управление на риска, за ранно известяване при бедствия и аварии,  системи за интелигентно управление на сградите, както и специализирани превозни средства и облекло.

Ще участват още компании от Германия, Италия, Чехия, Босна и Херцеговина, Русия, Обединените арабски емирства.

Международната специализирана изложба всяка година се провежда под патронажа на Министерството на вътрешните работи на Република България.

Входът тази година е свободен, само срещу регистрация.

Подробната програма може да откриете на http://securityexpo.bg/bg, а електронна покана може да изтеглите оттук http://iec.bg/static-file/550931dad42fd0b712ab1df9.pdf.