БГФМА е партньор на Виа Експо в SEE ‘Smart Cities’ – Изложение и конференция за интелигентни градове за Югоизточна Европа. Събитието ще се състои на 7 –  9 март 2017, в София. 

 ‘Smart Cities’ има за цел да популяризира модерните технологии и работещи практики, които могат да превърнат градовете ни в по-екологични и ефективни системи. То е място за среща между доставчици на решения и потребители. Участието в паралелната конференция е възможност за получаване на актуална информация за тенденции, законодателство и перспективи.

За времето на своето съществуване събитието доказа значимостта си и през 2017 предстои неговото пето издание. 

Стартира активната подготовка за SEE ‘Smart Cities’17. Защо да участвате?

  • Проявата е ефективна платформа за популяризиране на съвременни решения от водещи български и чуждестранни компании. • Лични контакти с представители на общините, мениджъри и специалисти от индустриалния, търговски и публичен сектор с изразен бизнес интерес.

Профил на изложителя: ■ Енергийна ефективност в интелигентния град и сградния фонд ■ Интелигентна енергия ■ Устойчива градска мобилност ■ Устойчива градска околна среда ■ Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) за интелигентни градове

Брошура 2017 

Акценти в Конферентната програма‘17: • Национално-политически аспекти в областта на информационните технологии за иновативни интелигентни решения

  • Интелигентните градове – двигатели на растеж  • Интелигентни+свързани общности • Интелигентни транспортни решения

Поканени лектори в Конференцията са представители на: Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ICT Cluster България, Българска Фасилити Мениджмънт Асоциация, European Big Data Value Association, Innovation Norway, както и фирми от бранша.

Иновация Норвегия София ще организира двучасов панел с водеща тема „e-Health enigma”. Експерти от Норвегия и България ще представят политики и добри практики.

 

В ‘Smart Cities’16 участие взеха изложители от България, Белгия, Италия, Германия, Чехия. Посетители от 26 страни посетиха изложенията.

Статистика 2016* /линк/

*Данните вкл. и Изложенията и Конференциите за Енергийна ефективност и зелена енергия, управление на отпадъци и екология.