Партньорите ни от списание „Фасилитис“ – заедно с Център за образователни услуги (ЦОУ) на Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, със съдействието на Българската фасилити мениджмънт асоциация, организират:

Втора лятна школа „Фасилити мениджмънт“, която ще се проведе ОНЛАЙН от 25.08.2021 г. до 27.08.2021 г.  

След поредицата успешни енергийни обучения, осъществени от сп. Ютилитис и ЦОУ/Стопански факултет, за втора година издателство „Пъблик сървисис“ организира и лятна школа по „Фасилити мениджмънт“ за общността на списание „Фасилитис“.

Целта е запознаване на участниците с актуални тенденции в сферата на фасилити мениджмънта. Обучението ще се фокусира върху инвестициите, управлението и оптимизирането на разходи при управлението на сгради и активи чрез най-добри практики и в съответствие с политиките на ЕС.

Амбицията на лятната школа е да предостави на участниците от фасилити мениджмънт компании, фасилити мениджмънт отдели, компании-доставчици на услуги и собственици на сгради сектор качествено след-дипломно обучение, посредством актуална информация относно основите, практиката и развитията в контекста на фасилити мениджмънта. Допълнително, чрез висока интерактивност целим обучението да служи за възможност за обмяна на опит и изграждане на връзки, както между самите участниците, така и между различните лектори, спонсори и организатори.

Участието в лятната школа е подходящо за студенти, докторанти, млади експерти, мениджъри, и служители в областта на управлението на недвижими имоти, пропърти и фасилити мениджмънт, управление на собствеността, технически услуги, и др.

За да бъдат постигнати гореописаните цели, ние от сп. „Фасилитис“ и от Центъра за образователни услуги на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, разчитаме на лектори, които имат дългогодишен експертен опит и знания в областта на фасилити мениджмънта.

 

Програма:

25.08.2021 г. /сряда/

 • Откриване на обучението / доц. д-р Атанас Георгиев и Любомир Грозданов, сп. Фасилитис
 • Развитие на фасилити мениджмънта в България / Иван Велков, Председател на УС, Българска фасилити мениджмънт асоциация
 • Бъдещето на фасилити мениджмънта / Горан Миланов, Ambassador, EuroFM и екс-председател на УС на БГФМА
 • Развитие на недвижимите имоти след COVID-19 / Олга Стоичкова, заместник-председател на Управителния Съвет на АСБС
 • Управление на корпоративни недвижими имоти / Бисера Иванова, Директор Фасилити мениджмънт, Фесто България

26.08.2021 г. /четвъртък/

 • Бизнес развитие и добри практики във фасилити мениджмънта / д-р Петър Ташев, Фасилити мениджър
 • Инвестиционни проекти във фасилити мениджмънта / Йордан Станков, член на УС, Българска фасилити мениджмънт асоциация
 • Изграждане и управление и на умни зарядни станции за електромобили / Петър Георгиев, Ръководител „Стратегия и сътрудничество“, АМПЕКО

27.08.2021 г. /петък/

 • Дигитализацията и управлението на иновативни процеси / Силвия Павлова MBA CMC, Основател на Проптех България
 • Внедряване на BMS и управление на сградния фонд / Красимир Пунчев, New System
 • Енергиен и Асет мениджмънт с IoT & Big Data / Георги Бельов, Мениджър сегмент сградни технологии и Любомир Иванов, Инженеринг и маркетинг специалист, сегмент Индустрия, АББ България

*При успешно завършване на обучението участниците ще получат сертификат от Центъра за образователни услуги (ЦОУ) към Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Регистрация за лятната школа може да направите на: https://events.utilities.bg/events/fm-summer-school-2021/#registration

Тази година, студенти и докторанти от специализирани програми ще бъдат поканени да вземат участие без такса. Предварително одобрение ще се изисква на база изпратено CV и кратко (до 1 стр.) мотивационно писмо на info@facilities.bg.

*Вижте повече в секция „Регистрация“.

 

Повече информация относно лятната школа, програмата, лекторите и начина на провеждане можете да получите на следния линк:

https://events.utilities.bg/events/fm-summer-school-2021/