Запознайте се с решения, които оптимизират в пъти разхода на ресурси и енергия в сградите и градовете

ЕЕ & ВЕИ и Smart Cities отварят врати на 16-ти април в Зали 5 и 6 на ИЕЦ, София. Тридневните изложения и конференции на Виа Експо ще представят редица новости.

За безплатен достъп се регистрирайте на www.viaexpo.com/bg.

Иновации реализират в пъти повече ползи за обитателите в сградитереволюция в терморегулирането спестява 30% от разходите за отопление; имплементация на цялостни ИТ решения осигурява комфорт, сигурност и безопасност на обитателите чрез контрол от мобилно устройство на електроуреди, осветление, ОВК, достъп, поливни системи, паркиране и др. Участниците ще представят умни измервателни технологии за електроенергия, вода, газ, улично, сградно осветление. За първи път ще бъде показано устройство за предупреждение от земетресения.

Как да оптимизирате своя бизнес? Акцент ще бъдат системи за индустриална автоматизация, които следят за складови наличности, продажби, поръчки, логистика; отпимизират информационната инфраструктура и база данни на бизнесите.

Как да пестим и да произвеждаме енергия за собствени нужди? Интерес ще предизвикат хибридни системи слънце – вятър; свръхефективна система за отопление и климатизация, за осигуряване на гореща вода в хотели, жилищни кооперации, търговски центрове, която работи с природен газ; енергийно ефективно LED осветление; пелетни камини с автоматизирано управление и ново поколение климатици и термопомпи, които спестяват енергия в порядък 20-60%; технологии за нискоенергийни и пасивни къщи.

Бързо, екологично и забавно придвижване – как е възможно? Ще видите подобрени версии на електрически триколки, скутери, а първият български маунтин байк е вече реалност. Фирма предлага партньорство на хотели, заведения и търговски центрове за изграждане на зарядна инфраструктура. А ползите са многобройни – нови приходи, утвърждаване на имидж на иноватор и нови канали на комуникация с клиентите. Ще се запознаете и с трикомпонентно решение на участник за умно паркиране – сензори, комуникационна среда и информационна система.

ЗАПАЗЕТЕ СВОЕТО МЯСТО В КОНФЕРЕНЦИИТЕ – МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ

  • Център за енергийна ефективност ЕнЕфект обявява „Ледено предизвикателство“. В рамките на семинара ще се дискутират финансови инстументи и добри практики за енергийно ефективно, „дълбоко“ сградно обновяване без компромисни мерки, нови техники и материали за постигане на оптимална въздушна плътност и др.
  • Презентация на економайзери и решения за възобновяване на отпадна топлинна, софтуер за оразмеряване на топлообменни апарати
  • Конференция ‘Sofia Smart City Marketplace’ на Клъстер София град на знанието ще постави фокус върху интелигентните градски технологии и ще даде възможност за изява на продукти, технологии и постижения на компании, университети и научни институти.

Брошура    Управление и рециклиране на отпадъци – паралелно събитие

За повече информация: www.viaexpo.com