Shanghai Tower е и втората най-висок сграда в сграда в света

 

На 4 август бе поставен последният трегер на сградата, която по този начин достигна 632 метра височина. Тя ще бъде спираловидна мегаструктура, състояща се от 3 кули. Сградата ще бъде изградена от 9 малки цилиндрични сгради, поставени една върху друга, с двойна фасада. Разстоянието между вътрешната и външната фасада ще бъде оформено като градина. Небостъргачът ще има специално изработени асансьори (Mitsubishi), които ще се движат със скорост от 40 мили в час.

Устойчива стратегия

Специалната извита конструкция на Shanghai Tower благоприятства за намаляване силата, с която вятърът «удря» сградата с 24%. Прозрачната фасада позволява на максимално много слънчева светлина да се използва в осветлението и намалява нуждата от електричество. Спираловидният парапет събира дъждовна вода, която е използвана в отоплителната и вентилационна система на сградата.

Вятърни турбини, разположени под парапетите, генерират мощност за горните етажи на сградата, докато за по-ниските това е осигурено с когенерация (2,130kW). Около 1/3 от пространството ще бъде озеленено. Общо тези мерки ще намалят въглеродните емисии с 34 000 т. годишно.

 

Източник: http://www.archdaily.com/413793/gensler-tops-out-on-world-s-second-tallest-skyscraper-shanghai-tower/

Вашият коментар