Задачата на фирмите на предстоящата международна изложба Security Еxpo e да помогнат на клиентите да използват разумно огромното количество информация

Технологиите за анализ на данните от видеонаблюдение също ще тръгнат нагоре през следващата година, прогнозират от бранша. Те ще бъдат акцент в международната изложба Security Expo, която ще се проведе между 25 и 28 март. С капацитета на камерите за по-висока видео резолюция и опцията за свързаност отвсякъде и денонощно, отделите за сигурност ще получават повече информация от по-широк спектър от източници.

Затова трябва да се помогне на организациите да ползват разумно огромното количество информация като например изображения и видеоклипове. Ще са необходими все по-интелигентни приложения.

Преброяването на клиентите и управление на опашките

Близо половината от анкетираните търговци на дребно в Обединеното Кралство заявяват, че преброяването на клиентите (49,2%) и управление на опашките (49.9%) са двете най-важни неохранителни мрежови IP приложения, които най-много ги интересуват. Това сочи проучването на CRR за търговията на дребно.

„Трите В-та“ на големите данни; обем, скорост и разнообразие (Volume, Velocity, Variety), могат да ни предоставят важна информация по време на криза, като набавят правилните данни в точното време. Това могат да са кадри от наблюдение, данни за физически контрол на достъпа, както и информация за кибер дейности. Разходите могат да бъдат намалени само като се търси най-подходящата информация. Осигуряването на максимална сигурност у нас все още е подценена тема, която организаторите на Security Expo от Интер Експо Център биха желали да повдигнат все по-остро на предстоящото изложение.

Камерата за наблюдение става активна

Това е мястото, където IP видеото превръща камерата за наблюдение от съдебен инструмент, насочен към решаването на проблемите, в един проактивен инструмент, предназначен за подобряване на бизнес процесите.

Видео изображенията могат да се използват за анализ на трафика и поведението на потребителите на дребно, за да се изолират затрудненията в магазина. Към това могат да се добавят още транзитните графици, списъци на промоции, информация за цени на конкуренти, социални медии и т.н. Всъщност един опитен анализатор на данни може да разнищи модели и взаимоотношения, които търговците на дребно никога не са и подозирали че съществуват – данни, които биха могли да дадат значително конкурентно предимство.

Повече за най-новите технологии в системите за сигурност и безопасност, които ще бъдат показани в Интер Експо Център може да научите на http://securityexpo.bg/bg.

Вашият коментар