Управляващите компании на най-големите бизнес сгради в България се обединиха в асоциация – Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС).

 

Целта на новата структура е бизнесът да обедини усилия с цел налагане на добри пазарни практики и стимулиране развитието на сектора. Асоциацията ще подкрепя и нормативни, и законодателни решения в областта на изграждането и управлението на бизнес имоти.

 

Асоциацията ще подпомага ефективната дейност на членовете и промотира общите им интереси, ще ги представлява пред държавните и местни органи, и ще работи за налагането на добри пазарни практики и повишаване на професионализма в сферата на бизнес имотите в България. Предмет на нейната дейност е да информира членовете за развитието на пазара на бизнес площи, да предоставя актуални сведения за предстоящи законодателни промени и нормативни изисквания, свързани с индустрията, както и сама да инициира законодателни промени, които да подпомагат развитието на сектора.

 

Следващите стъпки на Асоциацията включват привличане на нови членове и търсенето на диалог с органите на управление. Предвижда се и намирането на подходящи форми за участие в различни конференции, семинари и други експертни прояви в България и в чужбина.

 

Начело на управителния съвет е изпълнителният директор на European Trade Center Таня Косева-Бошова. Останалите членове са Олга Стоичкова от Sofia Airport Center, Адина Уелш от „Експо 2000 риъл естейт“, Мирослав Танчев от Megapark и Маврополус Продромос от „Риал истейтс БГ“.

 

Източник:  http://citybuild.bg/ и http://stroimedia.bg/

Вашият коментар