Световният ФМ ден Възход въпреки кризата

World FM Day 2020’ ще е под мотото: „Celebrating our Environment”

 

Всяка година, хората и компаниите, занимаващи се с фасилити мениджмът – поддръжката и управлението на сгради, отбелязват своят професионален празник, чрез серия от конференции и събития, свързани с тяхната дейност и нарастващото й значение във все повече икономически и социални сектори.

По данни на Глобал ФМ – организация, обединяваща повече от 65 хил. фирми и оганизациии, в които работят над 2,5 млн. професионалиста от цял свят, през настоящата – 2020 година, фасилити мениджмънта вече е индустрия, генерираща над 1,03 трилиона Евро.

Българската фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА ), част от тази световна общност, чрез EUROFM – Европейската ФМ асоциация, също ще празнува в традиционния си сдържан и делови стил, отчитайки както постижения и резултати, така и решения за новите предизвикателства и все по-сложните задачи, поставени пред бранша от пандемията и последствията от наложените извънредни мерки и рестрикции. През последните седмици, въпреки драстичните промени и затруднения в обществения и бизнес ритъм, нараства броят на желаещите да се присъединят към българската асоциация на професионалитите в бранша.

В интервю за медиите Иван Велков, Председател на УС на БГФМА, сподели: ”Тази криза, с която се налага всички да се справяме в момента, ни показа нагледно и категорично колко е важно да има работещи системи, предварителна подготовка, план и процедури за всяка ситуация. Особенно, когото става въпрос не само за комфорта или съвременния начин на живот и работа, а за здравето и живота на хората. Подчерта и необходимостта от интегриран и професионален подход при решаването на проблеми и недопускането на бъдещи такива. Неща, които ние по занятие и призвание правехме и правим за сградите, които управляваме и техните ползватели постоянно и непрекъснато.” – каза Иван Велков, Председател на УС на БГФМА.

Понастоящем БГФМА работи активно по няколко проекта, пряко свързани с адаптиране на работещи методологии, модели и мерки за подобряването на качеството на живот и обитанието в сградите и градската среда.