Това ще бъдат основните теми на тазгодишната европейска конференция по фасилити мениджмънт, която ще се проведе от 4 до 6 юни в Берлин, Германия

Международната ФМ индустрия среща комплекс от предизвикателства и за да се справи успешно с тях трябва да успява да предвиди бъдещи икономически, екологични, социални промени. Това ще бъде основната тематика за тазгодишната European Facility Management Conference (EFMC), която ще се проведе между 4 и 6 юни в Берлин, като ще бъде с мото „Иновации, интеграция, визия“. Повече от 700 ФМ експерти от цяла Европа и света се очаква да посетят бизнес конференцията, научния симпозиум и изложбата в Andels Хотел в германската столица. Домакини на събитието са EuroFM и IFMA със съдействието на местната организация GEFMA.

Изискванията, свързани с екология и устойчивост и насочени към пазара на сгради се увеличават постоянно. В икономически аспект особено важна става прозрачността на всички процеси във фасилити мениджмънта, казва д-р Peter Moesle, член на УС на Германския съвет за устойчиво развитие. Следователно устойчивото развитие ще бъде една от основните теми по време на конференцията. В две паралелни сесии по време както на бизнес конференцията, така и на научния симпозиум, повече от 40 лектори от цял свят ще покажат разнообразните аспекти и перспективи: споделен опит от експерти и доставчици на ФМ услуги, както и визията на международни ползватели на ФМ услуги с фокус върху телекомуникационния и енергийния сектор и други.

За първи път конференцията, като единственото европейско събитие поставя ФМ а на междуправителствено работно ниво, като организира панел с дискусия с представители на международни организации като Съветът на Европа, Европол и Европейската комисия. Jonny Dunford от RICS ще изясни как ФМ-ът предоставя добавена стойност на стратегическо ниво, а David Rademacher, EMEA for General Services, Security, and Real Estate at BMW Group, ще покаже визионерската ФМ концепция на една от водещите автомобилни компании в Германия.

На 4 юни се предвиждат и няколко научни тура: участниците могат да погледнат зад кулисите на Postdamer Platz и Sony Center, уникалния комплекс на посолствата на северно европейските държави, и новата сграда на немското Министерство на науката и образованието, която използва иновативни енергийни решения.

По време на конференцията, за втора поредна година, лектор ще бъде и г-жа Андриана Станчева – юрист на Българската фасилити мениджмънт асоциация. Нейната тема тази година е Safe Property and Safe Environment Through Legal Protection For Service Charge / Безопасен имот и безопасна среда чрез правна защита на такса поддръжка. Андриана Станчева ще представи резултати от проучване на правните практики на тема такса поддръжка в страните от Европа.

Презентацията е продължение на миналогодишната й представяне, на което г-жа Станчева представи темата Sustainable Facility Management through Legal Protection for Service Charge Contributions / Устойчив фасилити мениджмънт чрез правна защита на такса поддръжка.

  Източник: http://www.efmc-conference.com

 

Вашият коментар