Между 9 и 11 октомври София и БГФМА бяха домакини на срещата на членовете и Борда на EuroFM. Партньор на Асоциацията в организирането на събитието беше Университетът за национално и световно стопанство. Залите на университета приеха всички работни групи, срещите на Борда и общото събрание на членовете на EuroFM.

В събитието взеха участие 30 колеги от страна на EuroFM – всички представители на Борда, членове на Асоциацията от различни университети в Западна Европа, както и представители на ФМ бизнеса от различни европейски държави. Освен това на срещите се присъединиха и членове на БГФМА, както и преподаватели и докторанти от УНСС.

 

В сряда, 9 октомври, се състоя EuroFM Research Workshop, ръководител на който беше проф. Кийт Александър, председател на Research Network Group. На него присъстваха предимно колеги от RNG, представители на различни университети, в които преподават фасилити мениджмънт. Участие взеха също така представители и членове на Българската фасилити мениджмънт асоциация. 

 

Официалното откриване на събитието се състоя сутринта на 10 октомври в Конферентната зала на Центъра за интелектуална собственост. Почетният ректор на УНСС проф. д-р Борислав Борисов и проф. Йорданка Йовкова (декан на Бизнес факултета и шеф на катедра Недвижима собственост) приветстваха гостите от EuroFM.

 

Същинската работа на работните групи на EuroFM започна в следобеда на 10 октомври. Всички заседания се проведоха в сградата на УНСС, участие в тях взеха членове на Асоциацията и представители на Управителния съвет, на които БГФМА изразява своята благодарност.

 

В петък, 11 октомври, като част от програмата на колегите от Education Network Group беше организирано посещение на спортното съоръжение „Арена Армеец София”. Останалите работни групи проведоха своите заседания в залите на УНСС.

 

Бидейки домакин  и организатор на подобен форум, който се провежда за първи път в Източна Европа, БГФМА се надява да затвърди впечатлението, че България е една от държавите, в които фасилити мениджмънтът има вече една добра основа. Вярваме, че партньорството с УНСС е стъпка в тази насока и по този начин ще продължим да създаваме и развиваме кадри, чрез които браншът трайно да се утвърди.

 

 

Вашият коментар