BG-INVITO

Конфиндустрия България, сдружение на италианското предприемачество в страната, има удоволствието да покани членовете на БГФМА на конференция ДИЗАЙН И УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ, в която ще вземе участие италианският архитект с международна известност Масимилиано Фуксас. Форумът ще се проведе на 1 март, от 14:00 часа, в Бизнес Център „Вертиго„, бул. България 109, гр. София.

Събитието се провежда по повод Международния Ден на италианския дизайн и се организира от Конфиндустрия България, в сътрудничество с Посолството на Италия, Италианския културен институт, Главния архитект на София, арх. Здравко Здравков и Камара на Архитектите в България.

Арх. Масимилиано Фуксас е един от най-влиятелните архитекти в Италия. Роден в Рим през 1944г., завършва Университета „Сапиенца“, работил е с архитекти като Джорджо Де Кирико, Хенинг Ларсен и Йорн Утзон. Проектите на Фуксас са характерни със своята дързост и артистичност, с децентрализирани или наклонени фоайета, свързани помеждуси с геометрични обеми или окачени тавани. Studio Fuksas има офиси в Рим, Париж и Шенжен. Арх. Масимилиано Фуксас е носител на редица международни отличия и гост лектор в едни от най-известните университети в света.

Не е предвидена такса за участие, достатъчна е регистрация на имейл segreteria@confindustriabulgaria.bg, не по-късно от 26 февруари 2018г.

Работните езици на събитието са български и италиански, като е осигурен симултанен превод.

Участници в събитието:  Освен арх. Масимилиано . Фуксас и арх. Здравко Здравков, покани за участие са отправени към министъра на регионалното развитие Николай Нанков и столичния кмет Йорданка Фандъкова. Поздравителни адреси ще бъдат отправени от посланика на Италия Стефано Балди, председателя на Конфиндустрия България Мария Луиза Мерони, директора на Италианския културен институт в София Луиджина Педи. Енрико Минити, Главен оперативен директор на Уникредит Булбанк, ще представи Дизайн и устойчивост – приложението им в Международен бизнес център на „Уникредит Булбанк“ в София, а модератор на конференцията е Раймондо Флакомио – италианският архитект, който от години работи в България, автор на проекта на сградата домакин на събитието – „Вертиго тауър“.