Smart Cities

Организатор: Виа Експо

БФМА – партньор

Фокусът на изложението и конференцията Smart Cities е Югоизточна Европа – регион, който предлага многобройни възможности за внедряване на интелигентни решения за градовете. Изявата ще се проведе от 5-ти до 7-ми април в София.

Конференцията – Отстъпка за регистрация до 26 февруари

Томас Вониер, председател на Американския институт на архитектите, Еса Мохамед, президент на Международния съюз на архитектите и Николай Гълъбов от Камарата на архитектите в България ще запознаят аудиторията с най-новото в развитието на устойчивата архитектура.

Кристина Дели от Конвентата на Кметовете ще разгледа кои са възможностите за българските общини. Нуриа де Лама от Value Data Big Association ще говори за бъдещите интернет приложения в градското развитие, транспорт и логистика. Сесията на Innovation Norway ще акцентира върху зелените иновации.

Анелия Димова и Рени Антонова-Борисова от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще очертаят националната ни политика в областта на ИТ до 2020 г. По тяхно мнение България има голям потенциал за прилагане на концепцията за интелигентните градове.

 

Къде се намира страната ни по отношение на финансирането на проекти за интелигентни градове? Дан Станиашек от Европейския институт по енергийни характеристики на сградите ще направи паралел между Полша и България.

Д-р Ралф Гамбета от Calypso Networks ще говори за умните транспортни системи. „Ние очакваме като цяло силно развитие на ИТ сектора и Югоизточна Европа.“ – споделя той. „Комбинацията от бързия трансфер на чуждестранни технологии и големия брой разработчици на решения ще допринесе за напредъка в тази част на Европа“ – обобщава той.

 

Намирането дистрибутори и лансиране на нови продукти са сред основните мотиви за участие на изложителите, които ще представят:

– Софтуер за умен дом, офис и промишлени помещения; сградни инсталации

– Енергийно ефективно осветление; вакуумна изолации и топлинни рекуператори

– Етапи на проектиране и изграждане на пасивни къщи и др.

 

Програма    Организатор: www.viaexpo.com

Паралелни събития: Енергийна ефективност и възобновяема енергия, Save the Planet (управление на отпадъци)