На 30 октомври БГФМА участва в среша с Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова и членове на Българската стопанска камара, на която Министър Павлова представи приоритетите на председателството .

„Водени от волята, от желанието за добро сътрудничество и диалог в рамките на страната с всички работодателски, браншови организации и неправителствения сектор, направихме над 30 обществени обсъждания на приоритетите на Българското председателство. Предстоят още много нови срещи и дискусии, за да получим обратна връзка от вас“, заяви министър Павлова пред представителите на БСК. Тя подчерта, че сме дали много важна заявка – Българското председателство да остане в историята не само с това, че е първо за нас. По тази причина България ще работи за повече единство, повече солидарност, повече сигурност и стабилност в Европа, каквато днес ни е необходима повече от всякога.

Изпълнителният председател на БСК Божидар Данев посочи важните събития от календара на Българското председателство, които се организират с помощта на камарата. „Сред тях е срещата на Съвета на президентите на членовете на Business Europe, която ще се проведе през май 2018 г. Тогава в София ще пристигнат 40 президенти на най-мощните бизнес организации в Европа, за да обсъждат проблемите, свързани с уменията на работната сила и предизвикателствата пред пазара на труда в условията на дигитализиране на икономиката“, заяви г-н Данев. Той благодари на министър Павлова за цялата й подкрепа и за осигурената възможност резиденция „Бояна“ да се използва за форумите, организирани от БСК в рамките на председателството.

Л.Павлова